Fysik

Fysik Projekt

26. januar 2014 af Lluvia (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa Jeg sidder lidt fast i denne her opgave, er der nogen der kan hjælpe?

3c) For at løse ligningen skal vi bruge et antal begyndelsesbetingelser. Hvorfor? Og hvor mange skal vi bruge?

Selve opgaven vil jeg vedlægge her:

Vedhæftet fil: ProjektFF502.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
26. januar 2014 af mathon


 3 c)
                                                d2x
                              m·g = m • -------
                                                dt2

                                      d2x
                              g = -------
                                      dt2

     hvoraf                            
                                       dx
                             v(t) = ----- = ∫ g dt = g•t + vo
                                       dt


                             s(t) = x(t) = ∫(g•t + vo) dt = (1/2)•g•t2 + vo•t + so

                             s(t) = (1/2)•g•t2 + vo•t + so

.

     med begyndelsesbetingelserne vo og so

              


Svar #2
26. januar 2014 af Lluvia (Slettet)

s er position, ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af mathon

   Jo


Svar #4
26. januar 2014 af Lluvia (Slettet)

Okay tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. januar 2014 af mathon

for
            vo = so = 0

                                         opfylder
                                                              x(t) = (1/2)g•t2    differentialligning (5), da

                                                              dx/dt = g•t

                                                              d2x/dt2 = g
                                        og dermed
                                                              m • (d2x/dt2) = m•g
 

                                                       


Svar #6
26. januar 2014 af Lluvia (Slettet)

okay :)


Svar #7
26. januar 2014 af Lluvia (Slettet)

Kunne du måske også forklare opgave 3f?


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. januar 2014 af mathon

se
 


Svar #9
29. januar 2014 af Lluvia (Slettet)

det er da v(t), skal jeg ikke finde x(t)?


Skriv et svar til: Fysik Projekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.