Matematik

Hjælp til matematik.

26. januar 2014 af thith (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej sidder og kæmper med en matematik aflevering til i morgen. Jeg har prøvet at løse den, men jeg tror ikke at jeg bruger den rigtige formel.

Opgaven:

Find frem til et beløb, som Simon kan indebale på kontoen hvert år for at have mellem 13000 og 14000 den 1/1 2015.  Året er 2012 og den årlige rente er 5%.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af peter lind

brug formlen opsparingsannuitet. Den står sikkert i din bog men ellers kan du se den på http://ga.randers-hf-vuc.dk/matlex/rente.html#annuitet


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2014 af 123434 (Slettet)

n=3, 2012 til 2015

r=5%, 1,05

Kn=mellem 13.000 og 14.000kr

K0 ukendt

F.eks 13.500kr=K0*(1,05)3

K0=13.500kr/(1,05)3=11662kr


Svar #3
26. januar 2014 af thith (Slettet)

Mange tak for hjælpen begge to :-)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.