Matematik

Rumfang

26. januar 2014 af FrederikJensen123 (Slettet) - Niveau: 9. klasse
Find siden på en terning når rumfang er 729 cm3

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

3√729 


Svar #2
26. januar 2014 af FrederikJensen123 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt i tredje i starten, som du skriver

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

= 9


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. januar 2014 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#2

Det betyder, at et eller andet tal ganget med sig selv tre gange giver 729 - hvilken tal er det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. januar 2014 af Sofiemmh (Slettet)

Når man skriver i 3 i starten af en kvadratrod, er det bare et tal der skal gange med sig selv 3 gange for at få 729.. Hvis du har en god lommeregner, skal du bare indtaste det på den måde og så får du svaret


Svar #6
26. januar 2014 af FrederikJensen123 (Slettet)

Hvad med uden lommeregner? Jeg har sådan en lommeregner, men er der ikke andre alternativer?

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Lær multiplikationerne i den lille tabel. Man ser let, at 729 er deleligt med 9:

729 = 9·81 = 9·9·9 = 93 .

Derfor er 3√729 = 7291/3 = (93)1/3 = 93·(1/3) = 91 = 9


Skriv et svar til: Rumfang

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.