Matematik

Hjælp til matematik. Haster.

26. januar 2014 af thith (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej. 

Sidder lige fast i en opgave. Opgaven lyder:

Clara har kastet en tegnetift 1000 gange for at undersøge, hvordan den lander. Den lander 800 gange med spidsen opad og 200 gange med spidsen nedad. Hvor stor er sandsynligheden for, at tegnestiften lander med spidsen nedad to gange i træk.

Jeg ved at svaret er 4 %, men jeg ved ikke hvordan man finder frem til det.

Mange tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af 123434 (Slettet)

Spidsen opad:800/1000=4/5

Spidsen nedad:200/1000=1/5

Spidsen nedad to gange:1/5*1/5=1/25=0,04=4%


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. januar 2014 af peter lind

Find sandsynligheden p for at du får spidsen nedad. Hvis kastene er uafhængig af hinanden er svaret p2


Svar #3
26. januar 2014 af thith (Slettet)

Mange tak for hjælpen :-)


Skriv et svar til: Hjælp til matematik. Haster.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.