Matematik

Ligning

27. januar 2014 af anwandel (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der nogen der kan hjælpe til med den her:

x^2+4(x-2)=x(x+1)+4

Jeg ender hele tiden i x^2=4

Hvordan slippe jeg for at have x i 2. uden at gøre noget ved 4-tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af PeterValberg

x+ 4(x - 2) = x(x + 1) + 4
x2 + 4x - 8 = x2 + x + 4
3x = 12
..........
..........

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af mathon


              x2 + (4x-8) = (x2+x) + 4

              x2 + 4x - 8 = x2 + x + 4

              4x - 8 = x + 4

              3x = 12

              x = 4


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.