Matematik

Matematik

28. januar 2014 af dvblg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej! 

Jeg har et problem med en matematik opgave. Opgaven er vedhæftet da det så er nemmere at forstå.

Håber nogle kan hjælpe! :)

Vedhæftet fil: Dok1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af thenyouretoastmate (Slettet)

Kan du ikke lave en regression udfra punkterne (-10,0) ; (0,4.3) ; (10,0) og finde forskriften for polynomiet, for så derefter at finde de efterspurgte funktionsværdier? :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2014 af mathon

Indlægger du et koordinatsystem, så parablen går gennem   (-10,0)   (10,0)   og   (0;4.3)
     har du
                            f(x) = y = -0,043x2 + 4,3

hvis lastbilens midterlinje i kørselsretningen ligger lige under parablens toppunkt
haves:
              f(-1,25) = f(1,25) = 4,23 < 4,3                         men uden eskorte kan det næppe anbefales.


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2014 af PeterValberg

Som Mathon angiver, har du tre kendte punkter:  (-10, 0)  (0; 4,3)  og  (10, 0)

Bestem forskriften for f(x) = ax2 + bx + c gennem de tre punkter som tre ligninger med tre ubekendte.
(du indsætter de tre punkter i hver deres ligning, derved får du tre ligninger med tre ubekendte a,b,c)

For at undersøge, om lastbilen kan køre gennem tunnelen, skal du undersøge om:

f(1,25) > 4  og i princippet også om f(-1,25) > 4

er det tilfældet kan lastbilen køre gennem tunnelen, hvis den holder sig midt i :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. januar 2014 af mathon

vejbredden beregnes
af skæringen mellem
          parablen    y = -0,043x2 + 4,3
   og
          linjen
                            y = 3,2

          dvs
                            -0,043x2 + 4,3 = 3,2

                             0,043x2 = 1,1

                             x = ±√(1,1/0,043) = ±5,06 m

         maksimal vejbredde  b med minimumsvejhøjde 3,2 m

                             b = 2 • ( |±5,06 | m ) = 10,12 m
                                    


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.