Matematik

Omskriv ligning til ellipse.

28. januar 2014 af malebogen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

Jeg skal omskrive følge ligning til en ellipse. 

4x2-16x+9y2-54y-61=0

Kan komme til at få den ændret til:

4(x2+4x)+9(y2-6y)=61

Og går herefter i stå, nogen der kan give et hint til hvordan jeg kommer videre?? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af mathon

               4x2 - 16x + 9y2 - 54y - 61 = 0

               4(x2- 4x) + 9(y2- 6y) = 61

               4((x-2)2- 4) + 9((y-3)2- 9) = 61

               4(x-2)2- 16 + 9(y-3)2- 81 = 61

               4(x-2)2+ 9(y-3)2 = 158
 

                     (x - 2)2             (y - 3)2
               ----------------  +  ----------------  =  1
                (√(158)/2)2        (√(158)/3)2

              

              


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. januar 2014 af 012343210

Formel:
(x-x0)^2/a^2+(y-y0)^2/b^2=1

4x2-16x+9y2-54y-61=0

(2x-4)^2+(3y-9)^2 -61 - 16 - 81 = 0
(2x-4)^2+(3y-9)^2 -158 = 0
4(x-2)^2+9(y-3)^2 = 158
4(x-2)^2+9(y-3)^2 = 158
(x-2)^2/(158/4)+(y-3)^2/(158/9) = 1

(x-2)^2/6,28^2+(y-3)^2/4,19^2 = 1

Kan du følge mig i det eller skal jeg skrive kommentarer?


Svar #3
28. januar 2014 af malebogen (Slettet)

Jeg er med. Mange tak. :) 


Skriv et svar til: Omskriv ligning til ellipse.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.