Matematik

isolering af y i den naturlige logaritmefunktion

28. januar 2014 af Student321 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude :-) 

Jeg er ikke så stærk til den naturlige logaritmefunktion's regneregler, så jeg er ikke helt sikker på, hvordan jeg løser mit problem med isolationen af y på venstre side :-)

Jeg skal isolere y på venstre side i denne ligning: ln(y/(m-y))=mkt+c4m


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. januar 2014 af mathon

                       ln(y/(m-y)) = mkt + c4m

                            y
                       --------- = Aemkt                   A = ec4m
                        m - y

.

                        y = Aemkt•(m-y) = Aemkt•m - Aemkt·y

                        (1+Aemkt)·y = Aemkt•m
 

                                Aemkt•m                m
                        y = -------------- = ------------------
                               1 + Aemkt      1 + (Aemkt)-1

.
                                           m
                        y = -----------------------
                               1 + (ec4m·emkt)-1

.
                                       m
                        y = ------------------
                              1 + e-(c4+kt)·m

                       


Svar #2
28. januar 2014 af Student321 (Slettet)

hvad er Ae?


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. januar 2014 af mathon

                                  Aemkt = A • emkt 


Svar #4
28. januar 2014 af Student321 (Slettet)

det ville hjælpe meget hvis du kort kunne fortelle med ord hvad du har gjort :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2014 af SuneChr

Benyt
ln (a / b) = (c + d)  ⇔  ec + d  =  a / b   ⇔   ec·ed  =  a / b


Svar #6
30. januar 2014 af Student321 (Slettet)

Hvor kommer +1 fra ved:

     y = Aemkt•(m-y) = Aemkt•m - Aemkt·y

     (1+Aemkt)·y = Aemkt•m


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Leddet   - Aemkt·y flyttes over på højre side, og den fælles faktor y sættes uden for parentes.


Skriv et svar til: isolering af y i den naturlige logaritmefunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.