Virksomhedsøkonomi (VØ el. EØ)

Omkostnings og Intjeningsfunktioner

28. januar 2014 af the underdogs (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en opgave som jeg ikke helt kan finde ud af. Opgaven lyder:

Hos et bestemt olieselskab koster 1.000 lter fyrringsolie 3.400 kr. Køber man mindst 5.000 liter får man 5% rabat, og køber man mindst 10.000 liter får man 10% rabat. begge rabatter er af hele salgsummen)

1. Bestem forskriften for nettoomkostningen som er en funktion af oiemængden i 1.000 liter. Bestem tillige definationsmængden og værdimængden

Håber nogle kan hjælpe! 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. januar 2014 af Stats

Jeg vil give et bud. Afkræft eller bekræft med din lærer...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dette kan beskrives som en stykkevise funktioner.

Den første funktion, er lineær og hedder:

h(x) = 3.400 x , 0 ≤ x < 5

Den anden funktionen, er også lineær, og hedder:

g(x) = (19/20)·f(x) , 5 ≤ x < 10                                     Note (19/20 svarer til at man fjerner 5%)

og den sidste hedder:

k(x) = (9/10)·f(x) , 10 ≤ x                                             Note (9/10 svare til at man fjerner 10%)

Forskriften vil da hedde:

          |   3.400 · x,  0 ≤ x < 5
f(x) =  |   3.230 · x, 5 ≤ x < 10
          |   3060 · x, 10 ≤ x

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Man tager udgangspunkt i den forenklede virkeligehed, Hvilket vil sige, at vi ikke kan købe -1000 liter olie, derfor er definitions mængden således
Dm(f) = [0;∞[

Vm(f) = [0;∞[

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #2
30. januar 2014 af the underdogs (Slettet)

Mange tak! det var en stor hjælp! :)


Skriv et svar til: Omkostnings og Intjeningsfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.