Matematik

paranteser driller når diskriminanten i en 2 gradsligning skal løses uden hjælpemidler

29. januar 2014 af camilla1506 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Min opgave lyder som følgene: løs andengradsligningen x^2+x-12 = 0 

jeg finder først a,b,c

a = 1

b=1

c=-12

herefter finder jeg d = b^2-4ac dvs d= 1^2-4*1*(-12) 

jeg har regnet det ud på cas til at give 49, men idet opgaven er uden hjælpermidler og jeg selv har prøvet mig frem forstår jeg ikke hvorfor resultatet bliver således, der hvor den driller er især mht -12, har ikke så godt styr på fortegntene :-( 

håber der er en sød person derude der kan hjælpe, er igang med at forberede mig til test imorgen, som har indflydelse på mit standpunkt, min lærer har fortalt det en god idet at øve andengradsligninger uden hjælpemidler, tak på forhånd :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af mathon

                               d = b2 - 4ac =  12-  4·1·(-12)  = 1 + 48 = 49 = 72

                               √(d) = √(72) = 7
                  
                                       -b ± √(d)      -1 ± 7
                                x = ------------- = ---------
                                           2a               2


                              


Skriv et svar til: paranteser driller når diskriminanten i en 2 gradsligning skal løses uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.