Kemi
Har jeg regnet rigtig?
01. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Er der nogen der vil være så venlig at rette den opgave?
Opgaven lyder sådan:
2 mol SO2Cl2 anbringes i en 2,00 L beholder ved 503 K. Ved ligevægt er 56% af SO2Cl2 spaltet til SO2 og Cl2.
Beregn ligevægtskonstanten ved denne temperatur:
efter spaltning: n(SO2Cl2) = 0,88 mol
efter spaltning: n(Cl2) = 1,12 mol
efter spaltning: n(SO2) = 1,12 mol
koncentrationen af følgende stoffer er derfor:
SO2Cl2 = 0,44 M
Cl2 = 0,56 M
SO2 = 0,56 M
k= (0,56 M x 0,56 M)/(0,44 M) = 0,71 M
På forhånd tak :)
Opgaven lyder sådan:
2 mol SO2Cl2 anbringes i en 2,00 L beholder ved 503 K. Ved ligevægt er 56% af SO2Cl2 spaltet til SO2 og Cl2.
Beregn ligevægtskonstanten ved denne temperatur:
efter spaltning: n(SO2Cl2) = 0,88 mol
efter spaltning: n(Cl2) = 1,12 mol
efter spaltning: n(SO2) = 1,12 mol
koncentrationen af følgende stoffer er derfor:
SO2Cl2 = 0,44 M
Cl2 = 0,56 M
SO2 = 0,56 M
k= (0,56 M x 0,56 M)/(0,44 M) = 0,71 M
På forhånd tak :)
Skriv et svar til: Har jeg regnet rigtig?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
