Matematik

Løs ligningen !

29. januar 2014 af juliebruun1997 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, jeg kan virkelig ikke få denne ligning til at gå op... har brug for hjæææælp!

6(y+3)=y+3(4-y)


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. januar 2014 af hesch (Slettet)

Du bør egentlig skrive, hvor langt du er kommet, og hvorfor den ikke "går op".

Gang ind i paranteser:

6y + 18 = y + 12 - 3y     =>       ( flyt y-er over på venstre side )

8y + 18 = 12       =>                  ( flyt konstanter over på højre side )

8y = -6               =>

y = -3/4


Skriv et svar til: Løs ligningen !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.