Matematik
Ligning
20. november 2005 af
yildiz (Slettet)
Venner..har en opgave som er lidt svær..
der står at man har en bistade som har en indvendig længde på 74.4 cm og spørgsmålet er hvor mange rammer er der plads til.
og man kan beregne den indvendige længde ved hjæl af denne formel:
L= 3.5* x+0.9
*= gange (kan ikke lige finde ud af at lave gange tegn)
Altså man skal beregne det omvendt..altså lave en ligning..det kan jeg ikke..
Pllleezz..hjælp!!
der står at man har en bistade som har en indvendig længde på 74.4 cm og spørgsmålet er hvor mange rammer er der plads til.
og man kan beregne den indvendige længde ved hjæl af denne formel:
L= 3.5* x+0.9
*= gange (kan ikke lige finde ud af at lave gange tegn)
Altså man skal beregne det omvendt..altså lave en ligning..det kan jeg ikke..
Pllleezz..hjælp!!
Svar #1
20. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Ok, hvis vi siger at L er den indvendige længde, og x antallet af bistader der er plads til, har vi:
L = 3,5*x+0,9
Vi får opgivet at L=74,4, så det indsætter vi:
74,4 = 3,5*x+0,9
Og derefter kan vi løse den med vores kendte ligningsregler:
74,4 = 3,5*x+0,9
<=>
74,4-0,9 = 3,5*x
<=>
(74,4-0,9)/3,5 = x
L = 3,5*x+0,9
Vi får opgivet at L=74,4, så det indsætter vi:
74,4 = 3,5*x+0,9
Og derefter kan vi løse den med vores kendte ligningsregler:
74,4 = 3,5*x+0,9
<=>
74,4-0,9 = 3,5*x
<=>
(74,4-0,9)/3,5 = x
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
