Fysik

Projektil bevægelse

30. januar 2014 af came (Slettet) - Niveau: A-niveau

En pige kaster en sten fra kanten af en lodret klippe ned i vandet nedenfor. Stenen, som slippes højden h=10m over vandoverfladen, har idet den slippes, farten v0=15 m/s og en retning der ligger 25grader over vandret. Tyngdeaccelerationen er 9.8 m/s2.

Jeg vil bestemme afstanden d, fra foden af klippen, til stenens nedslagspunkt.

Jeg tænker at skal bruge x = (v0*cos(25))*t, så jeg vil finde tiden. Den tænkte jeg at jeg kunne finde ved at bruge y = (v0*sin(25))*t-(1/2)*g*t2, hvor jeg satte y til at være højden, men det giver mig ikke det rigtige resultat. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af 012343210

Du mangler y0 på din ene ligning. Du skal sætte y=0 fordi den rammer vandet og y0 til 10, da det er der du har dit startpunkt:

y = (v0*sin(25))*t-(1/2)*g*t^22      +10 = 0     => t=??


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Det er korrekt fremgangsmåde. Du skal huske, at du skal løse for y = -10 m .


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2014 af mathon

            kasteparablen:
                                                                      - g
                                                         y = ------------------ ·x2 + tan(θ)·x   +   (10 m)
                                                                2vo2·cos2(θ)


Skriv et svar til: Projektil bevægelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.