Matematik

Hvordan beregner man Gustavs puls? - Matematik

30. januar 2014 af Evasw (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Pulsen måles som antal pulsslag pr. minut. Når Gustav træner vil han kende sin puls. For hurtigt at beregne sin puls tæller han, hvor mange pulsslag han har på 10 sekunder.

Hvad er Gustavs puls, hvis han har 31 pulsslag på 10 sekunder?

-Er der nogen som kan hjælpe mig med det, på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at 1 minut = 60 sekunder. 60 sekunder er (60/10) = 6 gange så lang tid som 10 sekunder.


Svar #2
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Er det bare det eller skal man gange dem med 31 bagefter?

- Tak for svar!


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal jo gange de 31 med 6. Når der er 31 pulsslag i 10 sekunder, er der 6 gange så mange pulsslag i 60 sekunder, eller 1 minut. Pulsen er antallet af pulsslag i 1 minut.


Svar #4
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Nu forstår jeg det bedre. Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2014 af SuneChr

# 0
I praksis, når sygeplejersken eller lægen tæller puls, tælles over enten 15 eller 30 sek.
Det er nemlig nemmere, i hovedet, at gange med 4 eller med 2.
At gange med 4, er dobbelt og dobbelt, - det er nemmere, og mere sikkert, end at gange med 6.
F.eks.  17·6 =  ?   Øhh....., hvad er det lige, i hovedet?


Svar #6
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Ja du har ret, prøver lige din metode så. - Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Sunes metode i #5 finder ikke anvendelse i den konkrete opgave, fordi der jo er talt over 10 sekunder.


Svar #8
30. januar 2014 af Evasw (Slettet)

Nåår okay, så bruger jeg da bare din metode!


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. april 2014 af Kristianstudenten (Slettet)

Hejsa alle skønne mennesker! Jeg sidder og sveder over opgavearket omhandlende "markus svømmetræning,gustavshøjde og gustavs klasselokale mm.". Jeg er lidt stuck ved et par opgaver og ville virkelig sætte pris på hvis nogle kunne forklare mig på et ikke specielt matematisk sprog, hvordan jeg løser dem:D Jeg har valgt at omformulere opgaverne. Opgaverne hedder som følgende:

1. Hvordan tegner jeg grafen for f (x)=1/3x+11 500 i evt., geogebra? Plumber jeg det bare ind?

2. Har ret så meget brug for hjælp, til en opgave hvor jeg skal fremstille en tegning af en skitse hvor forholdet mellem længdemålene passer. Synes den er lidt tricky, ville være super hvis i lige kunne forklare. (Vedhæfter lige billede af skitse 1, som jeg skal tegne i det rigtige forhold med målene, samt skitse 2 som er en anden side af klasselokalet).

Hvis nogen kunne hjælpe mig med disse ville det være mega dejligt, håber at få lidt svar i dag:D

Vedhæftet fil:gustavs klasse.jpg

Skriv et svar til: Hvordan beregner man Gustavs puls? - Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.