Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK!!!!

31. januar 2014 af jegharbrugforhjælppp (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant ABC er a=10, b=15 og c=21

a) Bestem vinkel A, og bestem arealet af trekant ABC.

b) Bestem længden af medianen.

tak på forhånd :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af mathon

                          b2+c2-a2
         A = cos-1(------------)
                            2·b·c

                          a2+c2-b2
         B = cos-1(------------)
                            2·a·c

                          a2+b2-c2
         C = cos-1(------------)
                            2·a·b

           Areal:
                                               1
                                        T = ---- • √(a2- (b-c)2) • √((b+c)2- a2)
                                               4

           medianer:
                                        ma = (1/2) • √(2(b+c)2 - a2)

                                        mb = (1/2) • √(2(a+c)2 - b2)

                                        mc = (1/2) • √(2(a+b)2 - c2)
                                     


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.