Matematik

HJÆLP TIL MATEMATIK!!!!

31. januar 2014 af jegharbrugforhjælppp (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion er bestemt ved f(x) = 1/3 * x^3 -4 * x^2 + 12 * x

a) Tegn grafen for f, og inddrag f'(x) til at argumentere for grafens forløb.

b) Undersøg, om grafen f har en tangent med hældningskoefficient -5.

Tusind tak! :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af mathon

                             f '(x) = x2 - 8x + 12 = (x-2)(x-6)

    monotoniforholdene for f(x) bestemmes af fortegnsvariationen for f '(x).


Svar #2
31. januar 2014 af jegharbrugforhjælppp (Slettet)

Kan du skrive hvad jeg skal skrive præcist tak :)


Svar #3
31. januar 2014 af jegharbrugforhjælppp (Slettet)

og hjælpe med b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. januar 2014 af mathon

b)
           f '(x) = x2 - 8x + 12 = (x - 4)2 - 4

           minimum for f '(x) er -4


Skriv et svar til: HJÆLP TIL MATEMATIK!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.