Matematik

forholds tal

31. januar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

nu sidder jeg her og er igang med forholdstal og er gået totalt i stå ved en opgave, de to første har jeg regnet ud, (a b) men nu ved c kan jeg bare ikke komme videre :/ håber der er en venlig sjæl der lige kan guide mig

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af 012343210

i a skulle du gern få at 1 liter natursaft giver 5 liter færdigblandet saft. i c vender du så bare udtrykke om så hvis du skal have 10 liter færdigblandet saft skal du have x gange mere natursaft koncentrat:

10liter/5liter=x=2

1 liter * 2 = 2liter


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2014 af Therk

Forholdet 1:4 betyder, at du for hver 1 liter natur-saft skal bruge 4 liter vand. Det giver 5 liter færdig blandet saft (1+4). Hvis du skal bruge dobbelt så meget færdigblandet saft (10 liter), hvor meget natur-saft skal du så bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. januar 2014 af mathon

    forholdstal:
                                saft                  1       0,20
                                vand                4       0,80
                                saftblanding    5       1,00


        10 L saftblanding fremstilles
         af:
                                saft = (10 L) • 0,20 = 2 L
                                saft = (10 L) • 0,80 = 8 L
                               


                     


Skriv et svar til: forholds tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.