Matematik

oh god, the confusion (ligninger?)

31. januar 2014 af PJM92 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har vist siddet for længe foran computeren, men jeg bliver helt rundtosset, når jeg prøver at regne de her opgaver ud. bla bla, dobbelt så lang, bla bla 7 cm længere, bla bla omkreds.. a hvad? bla bla flere ligninger.. 

Er der nogen der har tid til at hjælpe mig?

Hansens have har en form som et rektangel, hvor længden er 6 m længere end bredden. Havens omkreds er 100. Opstil en ligning, der beregner sidelængden x i rektanglet 

Skitsér en trekant hvor den korteste side er x cm lang. Den anden side er dobbelt så stor, og den tredje side er 7 cm længere end den korteste. Omkredsen er 27. (kan jeg det det før jeg har målene?) :s

Opstil derefter en ligning, der beregner længden af siden x


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af peter lind

Kald længden x. Find bredden udtrykt ved x. Brug at omkred = 2*bredde+2*længde


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opgaven med trekanten.

1) Den korteste sides længde er x .

2) Den anden side er dobbelt så stor. Dens længde er derfor ...

3) Den tredje side er 7 cm længere end den korteste. Dens længde er derfor ...

4) Omkredsen er summen af de tre siders længder. Omkredsen er også lig med 27 (cm).

Ligning:      27 = x... + ...

Fyld de manglende felter ud og løs ligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Firkanten beregnet hvor længden er 12 meter længere end bredden - så kan du selv lave den med 6.

O=100

2(x+x+12)=100

2x+2x+24=100

4x=100-24

x=76/4

x=19


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Og din trekant:

Nu laver jeg den lige for di gskridt for skridt fordi Andersen11 allerede har givet dig ligningen. 

O=27

27=x+2x+(x+7)

20=x+2x+x

20=4x

x=20/4

x=5

Og omkredsen er lig 5+(2·5)+(5+7)=5+10+12=27


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

I opgaven med firkanten er det x, der betegner længden, Du har ladet x være bredden.


Skriv et svar til: oh god, the confusion (ligninger?)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.