Matematik

Hjælp til udregning af kilometer

31. januar 2014 af Ikkenogetgeni (Slettet) - Niveau: 7. klasse
Hej folkens.

Jeg har problemer med en opgave der lyder sådan:

Cirka hvor mange kilometer er der fra Gudhjem til Christiansø?

-

På kortet står der 1 : 250.000, og der er på korter 7 cm til Christiansø til Gudhjem. Hvordan regner man dette ud?

(Gerne en let simpel og pædagogisk forklaring, hvor man fortæller alt hvad der bliver gjordt. For jeg er lidt smådum når det kommer til matematik).

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Den virkelige afstand er så 250.000 gange den målte afstand på kortet.


Brugbart svar (2)

Svar #2
31. januar 2014 af SuneChr

1 : 250000   betyder, at de virkelige længder er 250000 gange så lange, som på kortet.
1 cm på kortet svarer derfor til  250000 cm = 2,5 km i virkeligheden.
7 cm på kortet svarer da til  7·2,5 km  i virkeligheden.
# 0      gjort  uden d.


Svar #3
31. januar 2014 af Ikkenogetgeni (Slettet)

Altså 250.000 cm
Hvor mange meter er det? 2500?

Svar #4
31. januar 2014 af Ikkenogetgeni (Slettet)

Tak for svaret SuneChr :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
31. januar 2014 af Krabasken (Slettet)

7 cm * 250.000 = 7 * 2500 m = 7 * 2,5 km = ? km

;-)


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af kilometer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.