Matematik

Udregning med logaritme

01. februar 2014 af jegersød12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Når Transmittansen T =  I/I0 og absorbansen A = Log(I0/I)

hvorfor kan man så sige følgende om sammenhænget:

A = - log(T)

Jeg kan ikke forstå udregningerne der fører til dette resultat.


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. februar 2014 af mathon


              A = log(Io/I) = log((I/Io)-1) = - log(I/Io) = - log(T)


Svar #2
01. februar 2014 af jegersød12 (Slettet)

Tak :-)


Skriv et svar til: Udregning med logaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.