Matematik

Beregn breddenBeregn bredden

02. februar 2014 af MariaTS (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej. Jeg har lidt problemer med følgende opg:

1. Beregn bredden af rygsækken, når den har målene:

Højde: 50

Længde: 45

Bredde: x

Rumfang: 56250

2. Beregn, hvor mange liter vand, der hældes i dunken, når dunken er 18 cm lang og 1 liter svarer til 1 dm3.

Mange tak på forhånd!! :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2014 af YPG (Slettet)

1) Du ved, at ligningen for udregning af rumfang er: højde (h) * bredde (b) * længde (l) = rumfang (V). Du har ud fra ovenstående informationer kun højden, længden og rumfanget. Plot dette ind i formlen for udregning af rumfanget. Nu vil du gerne isolere bredden. Dette gør du ved at dividere med h * l på begge sider af ligningen, så ligningen ender med at hedde: b = V/(h*l) - så har du isoleret bredden.

2) Mangler der ikke nogle yderligere informationer her?


Svar #2
02. februar 2014 af MariaTS (Slettet)

#1

Nååååårh, jo! Jeg mangler jo, at skrive at radius = 4! 

Så jeg siger:

1. 50*45*b=56.250

2. 50*45=2.250

3. b=56.250/2.250

4. b=25


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af YPG (Slettet)

b = 25 er korrekt.

Jeg formoder, at dunken er en cylinder? Rumfanget af en cylinder kan beregnes vha. formlen: V = h · π · r2Opgaven er nemmere at håndtere, hvis vi omregner radius og længden af dunken til dm ved at dividere begge med 10:

r = (4 cm)/10 = 0,4 dm.

l = (18 cm)/10 = 1,8 dm.

Indsæt nu ovenstående tal i formlen for udregning af en cylinders rumfang og udregn. Længden og højden er det samme i dette tilfælde. Når du har fundet dit svar for rumfanget, dividerer du rumfanget af 1 liter vand, hvilket er 1 dm3, med rumfanget af cylinderen (bemærk dog, at svaret på opgaven og rumfanget af cylinderen er det samme).


Skriv et svar til: Beregn breddenBeregn bredden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.