Matematik

Matematik spørgsmål - HJÆLP!

03. februar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! Kan du hjælpe mig med disse matematik spørgsmål?

a) En størrelse med en begyndelsesværdi 260 vokser på 20 terminer til 426.
Hvor stor er vækstraten pr. termin?

b) En størrelse aftager med 2,4 % pr. uge. Begyndelsesværdien er 52.
Hvor mange uger går der, før størrelsen er faldet til 36?

Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen, eller en model for eksponentiel udvikling.


Svar #2
03. februar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet)

Altså r = 20√(426/260) - 1 ?

b'eren kan jeg ikke lige finde ud af?


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. februar 2014 af Pernillepsvendsen (Slettet)

Denne hjemmeside er guld værd :D
http://www.regneregler.dk/kapitalfremskrivning.jsp


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skal skrives

r = 20√(426/260) - 1

b) Modellen er

f(x) = 52 · (1 - 0,024)x , hvor x er antal uger efter starten. Løs så ligningen

f(x) = 36


Svar #5
03. februar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet)

#3

Ja, dét kan jeg godt se! Tak!

#4

Tak skal du have!


Svar #6
03. februar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet)

#4

Kan det her passe?

36                                           = 52 · 1,024x

36 / 52                                    = 1,024x

log0,69                                    = x * log1,024

log0,69/log1,024                       = x

-15,645                                    = x


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er ikke helt rigtigt. Fremgangsmåden er rigtig, men forskriften er

f(x) = 52 · (1 - 0,024)x = 52 · 0,976x


Svar #8
03. februar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet)

Åh ja! Jeg kom vidst til at sige + i stedet.

Så...

36                                           = 52 · 0,976^x

36 / 52                                     = 0,976^x

log0,69                                    = x * log0,976

log0,69/log0,976                       = x

15,274                                     = x


Brugbart svar (1)

Svar #9
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er korrekt. Du bør dog ikke runde af i mellemregningerne

x = log(36/52) / log(0,976) = 15,137


Svar #10
03. februar 2014 af pfkovaltsenko (Slettet)

#9

Okay. Tak skal du have for hjælpen!


Skriv et svar til: Matematik spørgsmål - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.