Matematik

Mat spørgsmål!

03. februar 2014 af Maria55555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Reducer udtrykket:

(a+3b)^2 - (a+2b)(a+b


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt en kvadratsætning til at udregne den første parentes. Det sidste led udregnes ved at gange 2 toleddede størrelser med hinanden: hvert led i den ene størrelse ganges med hvert led i den anden. Hæv til sidst minusparentesen.


Svar #2
04. februar 2014 af Maria55555 (Slettet)

Jeg er ikke specielt god til kvadrarsætninger, kan du uddybe det? :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2014 af Therk

(a+b)2 = (a+b)(a+b), eller benyt kvadratsætningen som Andersen11 foreslår: første led i anden plus andet led i anden plus det dobbelte produkt, dvs. (a+b)2 = a2 + b2 + 2ab.


Svar #4
04. februar 2014 af Maria55555 (Slettet)

Kan det passe at jeg så siger (a+3b) * (a+3b) - (a+2b) * (a+b) derefter så ganger jeg ind, så jeg får: a^2 +3ab + 3ab + 9b^2 - a^2 + ab + 2ab + 2b^2. Derefter reducere jeg stykket til 9ab + 11b^2?? :)

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Fremgangsmåden er korrekt, men du hæver ikke minusparentesen korrekt.


Svar #6
04. februar 2014 af Maria55555 (Slettet)

Hvad mener du at jeg gør forkert? :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Der er et minustegn foran leddet (a+2b)·(a+b), dvs.

(a+3b)2 - (a+2b)·(a+b) = a2 + 3ab + 3ab + 9b2 - (a2 + ab + 2ab + 2b2) .

Hæv nu minusparentesen og reducer færdig.


Svar #8
04. februar 2014 af Maria55555 (Slettet)

Jeg er ikke helt med på hvordan jeg skal ophæve parantesen, er med på at jeg skal skifte fortegn? :)

Brugbart svar (0)

Svar #9
04. februar 2014 af Therk

Du ophæver minusparantesen ved, som du rigtigt nok skriver, at skifte fortegn på alle led i parantesen.


Svar #10
04. februar 2014 af Maria55555 (Slettet)

Så der kommer til at stå a^2 + 3ab + 3ab +9b^2 - a^2 - ab - 2ab - 2b^2? :) derefter reducere jeg vel til: 3ab + 7b^2

Brugbart svar (0)

Svar #11
04. februar 2014 af Therk

Korrekt.
 


Skriv et svar til: Mat spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.