Fysik

Joules lov

04. februar 2014 af Xamxam99 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har researchet Joules lov, efter en rimelig ubehagelig fremlæggelse og har fundet frem til nogle af de klassiske formler for lovene. Dog har min lærer nævnt en formel, som jeg umiddelbart ikke har kunne finde på nettet eller i mine bøger: E = V^2/R.

Hvis jeg husker rigtigt skulle denne formel give en ide om den givne effekt, afhængig af spændingen og modstanden, men er ikke sikker. Vil gerne vide om denne formel er fuldkommen vulapyk, eller om den er reel nok?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af mathon

Du har
                             P = U • I                 
                 og
                             U = R • I  ⇔ I = (U/R)    som indsat i ovenstående formel
   giver
                             P = U • (U/R) = U2/R    

   Joules lov

                             E = U • I • t

                             E = (U2/R) • t


Skriv et svar til: Joules lov

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.