Matematik

Mat eksamens spørgsmål!

04. februar 2014 af Maria55555 (Slettet) - Niveau: A-niveau
Undersøg om f(x) = x*e^x + 3x er en løsning til differentialligningen y'= y+ y/x -2x. Jeg ved godt at jeg først skal differentiere fu ktionen, men hvad så derefter? :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af PeterValberg

Du skal indsætte henholdsvis f og f' som y og y' i differentialligningen og reducere
hvis begge sider af lighedstegnet "giver det samme", så er f en løsning til diff.ligningen
(det kaldes at "gøre prøve")

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. februar 2014 af Maria55555 (Slettet)

E^x + 3 = x * e^x + 3x + ((x*e^x + 3x/x-2*x også derefter e^x+3 = x * -2 * x = 1 * -2 sådan her? :)

Skriv et svar til: Mat eksamens spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.