Matematik

Mundtlig eksamens opgave

04. februar 2014 af crisronaldo (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal forberede en mundtlig fremlæggelse omkring ligninger. 

Jeg skal redegøre for løsningsmetoder for ligninger og andengradsligninger. 

Nogen der har nogle ideer, skabeloner eller kan jeg komme med input til inspiration? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af Therk

Hvad tænker du på? For at finde en løsning y = 2 på ligningen y = a·x+b skal du sætte y = 2 og isolere x. Du kan fortælle hvad en løsning betyder, hvad vi kan bruge den til m.v.
Under løsningsmetoder for andengradsligninger kan du snakke om den kvadratiske formel:


Svar #2
04. februar 2014 af crisronaldo (Slettet)

Altså jeg skal lave en lille mundtlig besvarelse på ca. 8 min. 

Hvordan man løser ligninger, regler, bevis for løsningsformel til andengradsligningen. Faktorisering, ligninger af højere grad mm. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2014 af Therk

Et simpelt lille, letforklaret bevis for den kvadratiske formel.

Du kan også fortælle lidt om det smarte ved at indse, at du kan omskrive fx

til
(løsningerne fremgår nemlig direkte). Jeg tror dog godt, at du kan få 8 minutter til at gå med at bevise den kvadratiske formel, og jeg tror din lærer bliver glad i så fald.


Skriv et svar til: Mundtlig eksamens opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.