Matematik

Ligning

05. februar 2014 af Nødden82 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hilfe hilfe...

Så stødte jeg lige på min nemesis..igen, igen.

Jeg har denne opgave, hvor jeg skal finde koodinaterne ud fra en ligning og vurdere om 2 forskellige punkter og finde ud af hvilken løsning der er den rigtige. Jeg er simpelthen gået i sort... :-/

Jeg vedhæftet spørgsmålet.

Vedhæftet fil: Betragt ligningen.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #1
05. februar 2014 af SuneChr

Betragt ligningen.PNG

a) Indsæt 1,5 på x'es plads og se, om ligningen passer.
b) Indsæt 2  .............
c) Tegn grafen    f (x)  =  2x
d) Løsningsmængden = { x |  x  =  y/2 }


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. februar 2014 af mathon

sammenhængen y = 2x
udgøres af mængden af punkter,
                          
                          {P(x,y) | y = 2x},    hvilket talparret   (1.5;3) opfylder, men som talparret   (2,5)

    ikke opfylder.

Beskrivelse:
                              Grafen for  {P(x,y) | y = 2x}  er

                              den  rette linje
                                                          y = 2x        gennem (0,0) med hældningskoefficient 2.

         


Svar #3
05. februar 2014 af Nødden82 (Slettet)

Mange tak.

I mit lille blackout, vågnede jeg op til dåd og fandt frem til det. Ved ikke lige hvad der gik galt.. :-D I skal dog have mange tak for hjælpen. :-)


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.