Matematik
Matematik opg. 5.029
20. november 2005 af
zytex (Slettet)
Opg. 5.029
f(x) = x^2(1-x)^9, xe[0;1]
Beregn størsteværdien for f.
Håber der er en der kan fortælle mig, hvordan denne opgave skal løses. Jeg er først og fremmest i tvivl og den skal løses ved hjælp af reglen for en sammensat funktion eller gangeregl? Nogen der kan hjælpe?
f(x) = x^2(1-x)^9, xe[0;1]
Beregn størsteværdien for f.
Håber der er en der kan fortælle mig, hvordan denne opgave skal løses. Jeg er først og fremmest i tvivl og den skal løses ved hjælp af reglen for en sammensat funktion eller gangeregl? Nogen der kan hjælpe?
Svar #2
21. november 2005 af Epsilon (Slettet)
Begge dele.
Sæt g(x) = x^2, h(x) = x^9, k(x) = 1-x. Hver af disse er differentiabel overalt, hvorfor produktreglen og reglen om differentiation af sammensat funktion fortæller os, at funktionen
f(x) = g(x)h(k(x)), x E [0;1]
er differentiabel. På med vanten, og lad nu være at kigge i linket i #1, før du har forsøgt dig på egen hånd. Benyt linket som kontrol.
//Epsilon
Sæt g(x) = x^2, h(x) = x^9, k(x) = 1-x. Hver af disse er differentiabel overalt, hvorfor produktreglen og reglen om differentiation af sammensat funktion fortæller os, at funktionen
f(x) = g(x)h(k(x)), x E [0;1]
er differentiabel. På med vanten, og lad nu være at kigge i linket i #1, før du har forsøgt dig på egen hånd. Benyt linket som kontrol.
//Epsilon
Skriv et svar til: Matematik opg. 5.029
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
