Matematik

Matematik Sandsynlighedsfordeling

06. februar 2014 af oliv4294 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg har et problem med denne opgave. Forhåbentlig er der et klogt hoved derude som kan hjælpe mig med denne opgave.

Øvelse 3

I en produktionsvirksomhed har man erfaring for, at der er fejl i hver 25. producerede enhed. Fejlen skyldes tilfældige omstændigheder, der ikke er under virksomhederns indflydelse 

Firmaet har en regel om, at hvis kunden i en klasse med 200 enheder finder mere end 10 fejlbehæftede enheder, skal kassen refunderes, og der udbetales en erstatning.

Lad X være antal fejlbehæftede enheder i en stikprøve på 200 enheder.

a) Angiv parameterne n og p

Jeg får det til n = 200 og p = 10/25 = 0,4

b) Hvad er sandsynligheden for, at en tilfældigt udvalgt kasse refunderes 

P(x = 0,4) = K(200,25) * 0,4^25 * 0,6^175 ( mendette stemmer slet ikke overens når jeg skal skrive det ind i min lommeregner)

c) hvad er sandsynligheden for, at der i kassen er netop 6 fejlbehæftede enheder?

d) Hvad er sandsynligheden for, at der i kassen er højst 8 fejlbehæftede enheder?

e) Giv et bud på, hvilket antal fejlbehæftede enheder, der er mest sandsynligt.

Håber der er nogel som kan finde min fejl

Mvh. Oliver jakobsen


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af PeterValberg

Hvis der er fejl i hver 25'ende producerede enhed, så vil der vel teoretisk set være 8 fejlbehæftede enheder i et parti på 200 enheder, - derfor er sandsynligheden for at udtrække et fejlramt emne vel 8/200 = 0,04

Et parti (på 200 emner) returneres, hvis der er flere end 10 fejlramte emner i partiet,
derfor skal du vel bestemme P(X>10)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
06. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

Hvordan finder du frem til de 8 fejlbehæftede enheder? Resten er forståeligt nok :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2014 af PeterValberg

Hvis hver 25'ende enhed er fejlbehæftet, så er der i teorien 4 fejlbehæftede enheder, hver gang, der produceres 100 enheder, - dermed må 200 producerede enheder medføre 8 fejlbehæftede enheder (i teorien)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
06. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

Ja okay det er rigtigt nok, og tak for hjælpen :)


Svar #5
07. februar 2014 af oliv4294 (Slettet)

Der er opstået et problem i mine resultater som ikke stemmer overens overhovdet.

jeg udregner b således at 

b) P(x>10)     b(200,0,04)

K(200,0) * 0,04^0 * 0,86^10 + K(200,1) * 0,04^1 * 0,86^9 + K(200,2) * 0,04^2 * 0,86^8... K(200,11) * 0,04^11 *0,86^-1. Men dette stemmer slet ikke overens med fascitlisten.


Skriv et svar til: Matematik Sandsynlighedsfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.