Matematik

Hvorfor er a^1/2 ×a^2 n = 5/2

06. februar 2014 af maxrimmer (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg vil gerne vide hvordan man udregner dette


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Er der både et a og et n i ligningen ?


Svar #2
06. februar 2014 af maxrimmer (Slettet)

Med n mener jeg at potensen skal blive 5/2 når man siger a^1/2 ×a^2

Jeg skulle nok have skrevet

 a^1/2 ×a^2

n=5/2

Opgaven går ud på at jeg skal finde ud af hvad potensen bliver, og potensen bliver kaldt n


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Du skal med andre ord reducere udtrykket

a1/2 · a2 .

Benyt en potensregneregel : am · an = am+n .


Svar #4
06. februar 2014 af maxrimmer (Slettet)

Den regel havde jeg helt glemt, men forstår nu stadig ikke hvordan n bliver 5/2


Brugbart svar (1)

Svar #5
06. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du har, at ½+2=1/2+4/2=5/2.


Svar #6
06. februar 2014 af maxrimmer (Slettet)

Mange tak :)


Skriv et svar til: Hvorfor er a^1/2 ×a^2 n = 5/2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.