Matematik

Rumgeometri

06. februar 2014 af 1234radioen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Hvis man har en en ligning for en plan alfa, som hedder: 11x-19y+29z=275, er dens normalvektor så ikke (11,-19,29)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Jo.


Svar #2
06. februar 2014 af 1234radioen (Slettet)

Okay,

Jeg laver en opgave, som giver det samme som facitlisten, hvis normalvektoren får modsatte koordinater end dem, jeg har skrevet. Opgaven hedder:

Bestem den stumpe vinkel mellem linjen m og planen alfa givet ved:

m(1,0,7)+t(3,1,-2) og alfa: 11x-19y+29z=275

Facitliste får vinklentil ca.161 grader, mens jeg får den til 108 med n=(11,-19,29)


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har sikkert bestemt vinklen mellem liniens retningsvektor og liniens normalvektor. Den søgte vinkel er imidlertid komplementvinklen til den vinkel du har beregnet.


Svar #4
06. februar 2014 af 1234radioen (Slettet)

Så hvad bliver svaret?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man finder vinklen mellem de to vektorer til

v = 108,8627º , der har supplementvinklen

v' = 71,1373º

En komplementvinkel til denne er

w = 90º-v' = 18,8627º .

Den stumpe supplementvinkel til denne vinkel er så

w' = 180º-w = 161,1373º ,

som er den ønskede vinkel i opgaven.


Svar #6
06. februar 2014 af 1234radioen (Slettet)

Mange tak, men hvordan kan man vide, om an skal regne videre med suplementvinklen eller den første vinkel på ca. 108?


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jeg tog supplementvinklen til v for at få en positiv komplementvinkel.


Svar #8
06. februar 2014 af 1234radioen (Slettet)

I opgaven skal man finde den stumpe vinkel - hvis det er den spidse, giver den så bare 18,86?


Brugbart svar (1)

Svar #9
06. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, den spidse og den stumpe vinkel er hinandens supplementvinkler.


Svar #10
06. februar 2014 af 1234radioen (Slettet)

Mange tusinde tak!


Skriv et svar til: Rumgeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.