Matematik

Når ting falder gælder denne formel S=1/2*g*t^2 HJÆÆÆÆLP

08. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

HAR EN OPGAVE DER SER SÅLEDES UD - (KIG VEDHÆFTET FIL) 

A har jeg regnet ud, men nu kommer jeg til B hvor jeg nu har brug for hjælp 


Svar #1
08. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

hov her er vedhæftning 

Vedhæftet fil:Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2014 af mathon

b)
                    t = √(2s/g)
                    t = √(2·(7,05 m)/(9,8 m/s2)) = 1,2 s


Svar #3
08. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

ok mange tak :)


Svar #4
09. februar 2014 af lp4654 (Slettet)

jeg har fået den til 0,4 sekund :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Dit resultat er ikke korrekt. Se svaret i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2016 af Rabecca (Slettet)

Jeg forstod ikke rigtigt #2. Er der nogen der vil være sød at forklare yderligere?
Påforhånd tak!

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2016 af Soeffi

Efter at g er indsat har du formlen:

s(t)=4,9\;m/s^2\cdot t^2

a) besvares ved at indsætte t = 2 sek i formlen.

b) besvares ved at løse ligningen s(t) = 0,705 m med hensyn til t.

c): Løs ligningen s(t) = 400 m med hensyn til t.

d): Luftmodstanden vil spille en rolle så faldtiden bliver længere i virkeligheden.


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. januar 2016 af Rabecca (Slettet)

Mange tak

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2016 af Rabecca (Slettet)

Men hvorfor står der lige præcis 4,9m/s2

Brugbart svar (0)

Svar #10
09. januar 2016 af Rabecca (Slettet)

Og ikke 9,8 m/s2?

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. januar 2016 af Soeffi

#10 Og ikke 9,8 m/s2?

Formlen er S = 1/2 * g * t^2 = 1/2 * 9,8 * t^2 = 4,9 t^2.


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. januar 2016 af mathon

Opgavens tyngdeaccelerationen g=9{,}8\; \tfrac{m}{s^2}

hvoraf
                 s=\tfrac{1}{2}gt^2=\tfrac{1}{2}\cdot\left ( 9{,}8\; \tfrac{m}{s^2} \right )\cdot t^2=\left (4{,}9\; \tfrac{m}{s^2} \right ) t^2

og
                 t=\sqrt{\frac{s}{4{,}9\; \tfrac{m}{s^2}}}=\sqrt{\frac{s}{4{,}9\; \tfrac{m}{s^2}}}t=\sqrt{\frac{s}{4{,}9\; \tfrac{m}{s^2}}}=\sqrt{\frac{7{,}05\; m}{4{,}9\; \tfrac{m}{s^2}}}=1{,}2\; s


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. januar 2016 af Rabecca (Slettet)

Tak #12

Brugbart svar (0)

Svar #14
09. januar 2016 af Soeffi

#7 Undskyld:...b) besvares ved at løse ligningen s(t) = 7,05 m med hensyn til t.

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. januar 2016 af mathon

korrektion af rod:
                                 t=\sqrt{\frac{s}{4{,}9\; \tfrac{m}{s^2}}}=\sqrt{\frac{7{,}05\; m}{4{,}9\; \tfrac{m}{s^2}}}=1{,}2\; s  


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. januar 2016 af mathon

c)
        t=\sqrt{\frac{s}{4{,}9\; \tfrac{m}{s^2}}}=\sqrt{\frac{400\; m}{4{,}9\; \tfrac{m}{s^2}}}=9{,}0\; s

d)       
              v=\sqrt{2\cdot (400\; m)\cdot (9{,}8\; \tfrac{m}{s^2})}=88{,}5\; \tfrac{m}{s}=318{,}9\; \tfrac{km}{h}

      ved denne hastighed kan luftmodstanden ikke lades ude af betragtning.


Brugbart svar (0)

Svar #17
09. januar 2016 af Rabecca (Slettet)

Jeg har endelig forstået det, men 88,5m/s omregner jeg til 318,6 km/h!

Brugbart svar (0)

Svar #18
09. januar 2016 af Rabecca (Slettet)

?

Brugbart svar (0)

Svar #19
10. januar 2016 af mathon

#18
           Du har ret.
           Jeg regnede videre uden afrunding på "88,5.....m/s" og afrundede først da til 1 dec for
           nøjagtighedens skyld.


Brugbart svar (0)

Svar #20
10. januar 2016 af Rabecca (Slettet)

Svar nr. #16 opg d) har jeg aldrig prøvet før. Er der nogen der kan gøre rede for den formel?
Påforhånd tak

Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.