Matematik

Differentiere formlem for rumfang af en cylinder

08. februar 2014 af Fallap (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en venlig sjæl der kan forklare mig, hvorledes jeg bærer mig ad med at differentiere:

V(r) = π • r• h

Jeg er i tvivl mht. π og h.

Mvh. Philip


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2014 af peter lind

π er en konstant. Eftersom du skriver V(r) skal du formodentlig også betragte h som en konstant; men det er afhængig af resten af opgaven


Svar #2
08. februar 2014 af Fallap (Slettet)

Hej Peter, det i forbindelse med optimering af en cylinder. Jeg skal med V'(r) lave et monotomi-skema


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2014 af hesch (Slettet)

Hvad skal du differentiere med hensyn til ?

dV/dh = π * r2

dV/dr = 2*π*r*h


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2014 af peter lind

#2  Så mangler der en hel del oplysninger om opgaven


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I optimeringsopgaver, hvori der indgår to størrelser som her r og h, benytter man en anden betingelse, for eksempel om et bestemt overfladeareal, til at eliminere den ene variable.


Skriv et svar til: Differentiere formlem for rumfang af en cylinder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.