Fysik

meget lang halverings tid

08. februar 2014 af SivaJ (Slettet) - Niveau: A-niveau

please hjælp mig med opgave c


Svar #1
08. februar 2014 af SivaJ (Slettet)

er dokumentet inderholder opgave a og b plus hele opgaven :)

Vedhæftet fil:A16.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn, hvor mange atomer 209Bi der er i 91,9 g . Man ved, at dN/dt = 128/(5d), og man kan så beregne

(1/N)·dN/dt

og derfra så halveringstiden.


Svar #3
08. februar 2014 af SivaJ (Slettet)

hvorfra ved man at dN/dt = 128/(5d)?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Undskyld, det skal være dN/dt = -128/(5d). Det er oplyst, at der registreres 128 alfa-henfald på 5 dage.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2014 af mathon

                                  Henfald =  | antalsændring |     i tiden 5 døgn.

                                   A(t) = - dN/dt = - (-k)·No·e-k·t = k·No·e-k·t = Ao·e-k·t = Ao·(1/2)t/T1/2


Svar #6
08. februar 2014 af SivaJ (Slettet)

super har det nu tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: meget lang halverings tid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.