Matematik

Matematik differentialligning

09. februar 2014 af AnonymF (Slettet) - Niveau: A-niveau

Se følgende fil.

Kunne godt bruge lidt hjælp og hints til at komme igang med opg b :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2014 af SuneChr

Benyt separation og substitution.
Se evt her, modellen        y '  =  b - ay
http://www.matlex.dk/difflign.html


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2014 af mathon


 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2014 af mathon

generelt:
                 differentialligningen
                                                      y ' = b - ay
                 har løsningen

                                                      y = C·e-a·x + (b/a)
                                             


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. februar 2014 af mathon

i anvendelse
              differentialligningen
                                                      dh/dt = 5,24 - 0,045·h
                 har løsningen

                                                      h(t) = C·e-0,045·t + (5,24/0,045)

                                                      h(t) = C·e-0,045·t + (1048/9)          gennem (0,50)

                                                      h(0) = C·e-0,045·0 + (1048/9) = 50

                                                                 C + (1048/9) = 50

                                                                 C = (450-1048)/9 = -(598/9)
                 hvoraf
 
                                                      h(t) = -(664/9)·e-0,045·t + (1164/9)
                                       

                                                      

                                                     


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2014 af mathon

                                 

                                             h(t) = -(598/9)·e-0,045·t + (1048/9) = 100

                                                       -598·e-0,045·t + 1048 = 900

                                                        598·e-0,045·t = 1048-900 = 148

                                                        e-0,045·t = (148/598) = (74/299)

                                                        e0,045·t = (299/74)

                                                        0,045·t = ln(299/74)

                                                        t = ln(299/74) / 0,045                              

                                


Skriv et svar til: Matematik differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.