Matematik

Eksempel på differentialregning

09. februar 2014 af 3runette (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen der kan komme med et godt bud på en opgave med differentialregning? Eller et eksempel på differentialregning? Det ville virkelig være til stor hjælp, da jeg ikke helt kan finde ud af at lave sådan en opgave selv.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Din bog må da have et godt udvalg af opgaver, der kan tjene som inspiration for din egen opgave.

Differentialregning bruges ved bestemmelse af tangenter til kurver, ved bestemmelse af ekstrema for en funktion, eller i forbindelse med optimering. Et typisk ekspempel ved optimering består i at finde parametrene i en figur af en bestemt type, der har det største areal med en fast omkreds.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2014 af SuneChr

Hvis du vil inddrage fysikken, er der loven for et faldende legeme,
s (t)  =  1/2·g·t2
s '(t)  =  v (t)  =  ds/dt  =  g·t


Skriv et svar til: Eksempel på differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.