Matematik

matematik log af...

21. november 2005 af HANEFAR (Slettet)
har lidt problmer med stykket
log(20x-5) - logx = 1
vil utrolig gerne have bare en lille smule hjælp..
på forånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Brug at

log(a) + log(b) = log(ab),

hvorefter du eksponerer ligningen.

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2005 af fixer (Slettet)

Udnyt at

log(y)-log(z) = log(y/z), y>0, z>0

Derved fremkommer en ligning på formen

log(u) = 1

som kan løses let.

Svar #3
21. november 2005 af HANEFAR (Slettet)

hva så med 1 tallet, skal det bare blive der?

Svar #4
21. november 2005 af HANEFAR (Slettet)

ok prøver

Svar #5
21. november 2005 af HANEFAR (Slettet)

ok bliver det så til log((20x-5)/x)= 1
skal jeg så tage log i -1???

Svar #6
21. november 2005 af HANEFAR (Slettet)

ok nu har jeg den=)
takker

Skriv et svar til: matematik log af...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.