Matematik
(Simpel) reducering volder kvaler
21. november 2005 af
Arkanoid (Slettet)
Oy!
Et tilsyneladende simpelt reduceringsstykke volder mig en del kvaler, simpelthen fordi jeg er sikekr på at der er noget galt med min besvarelse, det virker for simpelt hvis den er rigtig.
HVis en eller anden expert ville kigge på stykket og eventuelt give et alternativt løsningforslag/idé til hvad jeg skal bruge for at finde en bedre løsning, ville det hjælpe.
Opgaven, og mit forslag kan findes her: http://62.79.146.119/~arkanoid/snapshot2.png
Den første del er opgaven, og alt efter det første =-tegn er mit løsningsforslag.
på forhånd tak
//arkanoid
Et tilsyneladende simpelt reduceringsstykke volder mig en del kvaler, simpelthen fordi jeg er sikekr på at der er noget galt med min besvarelse, det virker for simpelt hvis den er rigtig.
HVis en eller anden expert ville kigge på stykket og eventuelt give et alternativt løsningforslag/idé til hvad jeg skal bruge for at finde en bedre løsning, ville det hjælpe.
Opgaven, og mit forslag kan findes her: http://62.79.146.119/~arkanoid/snapshot2.png
Den første del er opgaven, og alt efter det første =-tegn er mit løsningsforslag.
på forhånd tak
//arkanoid
Svar #1
21. november 2005 af Arkanoid (Slettet)
bugger, det korrekte link er http://62.79.146.119/~arkanoid/snapshot3.png
Det går vist ikke så godt med de tal
Det går vist ikke så godt med de tal
Svar #2
21. november 2005 af Kvika (Slettet)
Du har reduceret korrekt. Du mangler dog alt forkorte helt.
Dit sidste udtryk er:
(x^4-8x^2+16)/(x^2-4)=
((x^2-4)^2)/(x^2-4)=
x^2-4
Du kan dog gøre det lidt lettere ved at benytte kvadratsætninger fra begyndelsen.
((x^2+4x+4)(x-2)^2)/(x^2-4)=
((x+2)^2(x-2)^2)/((x-2)(x+2))=
(x+2)(x-2)=
x^2-4
/Kvika
Dit sidste udtryk er:
(x^4-8x^2+16)/(x^2-4)=
((x^2-4)^2)/(x^2-4)=
x^2-4
Du kan dog gøre det lidt lettere ved at benytte kvadratsætninger fra begyndelsen.
((x^2+4x+4)(x-2)^2)/(x^2-4)=
((x+2)^2(x-2)^2)/((x-2)(x+2))=
(x+2)(x-2)=
x^2-4
/Kvika
Svar #3
21. november 2005 af Arkanoid (Slettet)
Baka!
Vielen dank, det virkede også mystisk med sådan et resultat :)
Vielen dank, det virkede også mystisk med sådan et resultat :)
Skriv et svar til: (Simpel) reducering volder kvaler
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
