Matematik

Differentiering

10. februar 2014 af kaalun (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Ved ikke hvordan denne opgave skal løses.

Find første- og andenordens partielle afledede af funktionen:

f=x^5ln(x+y)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Bestem de afledede

∂f/∂x , ∂f/∂y, ∂2f/∂x2 , ∂2f/∂x∂y , ∂2f/∂y2 .

Man differentierer partielt med hensyn til x ved at betragte y som en konstant, og omvendt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2014 af mathon

                                                      x5
                 ∂f/∂x = 5x4·ln(x+y) + ----------
                                                   (x+y)

                               x5
                 ∂f/∂y = ------
                             x+y


.
                                                      x4·(9x+10y)
                 ∂2f/∂x2 = 20x3·ln(x+y) + ---------------
                                                            (x+y)2

.                                  -x5
                 ∂2f/∂y2 = ---------
                                (x+y)2

.             
                                 (4x+5y)·x4
               ∂2f/∂x∂y = --------------- 
                                    (x+y)2
                                   


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.