Matematik

Finde længde og bredde i et rektangel med omkreds 100 !

11. februar 2014 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Så jeg har denne opgave jeg ikke lige kan finde ud af:

Hansens have har form som et rektangel, hvor længden er 6 m længere end bredden. Havens omkreds er 100 m. 

Opstil en ligning, der beregner sidelængden x i rektanglet. 

Nogen der kan hjælpe mig på vej ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Kald rektanglets bredde for x. Længden er da x+6. Opstil udtrykket for rektanglets omkreds udtrykt ved de to siders længder og sæt det lig med 100.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Firkanten beregnet hvor længden er 12 meter længere end bredden - så kan du selv lave den med 6.

O=100

2(x+x+12)=100

2x+2x+24=100

4x=100-24

x=76/4

x=19


Svar #3
11. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

så ligningen skal sådan her ud?

x + 6 = 100


Svar #4
11. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

2(x+x+6) = 100

2x + 2x + 12 = 100

4x= 100 - 12

x = 88 / 4
x = 22 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej. Rektanglet har 4 sider i alt. To af siderne har bredden som længde, og 2 af siderne har længden som længde.

      O = 2·(B + L) = 2·(x + x+6) = 100 .

Bemærk, at ligningen i #2 er forkert.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #7
11. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Nej for så får du jo resultatet x=94 som ikke er sandt.

2(2x+6)=100


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Omkredsen er jo bare alle siderne plusset med hinanden.

2(2x+6)=100 er derfor det samme som at sige

(2 af to ens sider som jeg ikke kender)+(to af den side jeg kender i forvejen)=100.


Svar #9
11. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

Ja jeg har løst den og fået bredden = 22 og længden = 28

Tak skal i have!


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Super. Den første ligning jeg postede var som skrevet bare erstattet med 12 så du selv kunne løse den :)


Svar #11
11. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

Ja og det hjalp mig rigtig meget :-)

Jeg kunne ikke få det til at hænge sammen nemlig fordi jeg ikke lige var klar over man skulle sige 2 ( x + x + 6 )
have kun lavet et enkelt x :-D


Skriv et svar til: Finde længde og bredde i et rektangel med omkreds 100 !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.