Matematik

ligning medlogaritme

12. februar 2014 af ninjakiks (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan vil man regne x ud i:

2·7x=11


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2014 af mathon

                           7x = 5,5

                           log(7x) = log(5,5)

                           x·log(7) = log(5,5)

                           x = log(5,5) / log(7)

                 


Svar #2
12. februar 2014 af ninjakiks (Slettet)

#1

                           7x = 5,5

                           log(7x) = log(5,5)

                           x·log(7) = log(5,5)

                           x = log(5,5) / log(7)

                 


Kan man godt tage logaritmen til et negativt tal??


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. februar 2014 af mathon

                        Nej

                                          log(x)     Dm(log) = R+


Svar #4
12. februar 2014 af ninjakiks (Slettet)

men fx. kan man til sidst sige:
x=log(5.5-7) hvilket giver x=log(-1.5) ??


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. februar 2014 af mathon

    …det har du misforstået.

        Genlæs #1.


Svar #6
12. februar 2014 af ninjakiks (Slettet)

Nå jo! Tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #7
12. februar 2014 af SuneChr

# 2
Først når man indfører de komplekse tal, kan man tage logaritmen til et negativt tal.


Skriv et svar til: ligning medlogaritme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.