Debat

Min læres rettigheder

12. februar 2014 af detjobareforsjov (Slettet)
Uha. Jeg er havnet i en irriterende situation med min lærer. Jeg har endnu ikke konfronteret nogle med det, da jeg ikke ved, om jeg kan tillade mig det.

:
Min historielærer er en type, der kun møder op 50% af tiden, og vi har hende blot i en lektion om ugen. Jeg synes ret godt om hende, da hun er en lærer alle har respekt for, trods hendes store fravær. I starten af septemper fik vi så lavet denne her historie prøve, hun fortæller os på daværende tidspunkt, at det på ingen måde kommer til at påvirke vores karakter, som står på vores standpunktskarakterer. Hvilket jeg jo tager til mig, men samtidig yder det bedste jeg kan. På mine standpunktskaraktere i november står der så 7 ud fra historie, vi har på dette tidspunkt endnu ikke fået vores test tilbage.

I midten af januar afleverer hun så testen fra septemper til os. INGEN har fået mere end 4. Det skal lige siges at min karakter var 02. Hun fortæller os så i dag, at den test vi tog i septemper, kommer til at have indflydelse på vores karakterer i februar. Derved opstår mit problem. Jeg mener ikke hun kan bruge den test på nuværende tidspunkt som grundlag for den karakterer hun giver mig. I og med at hun sagde den ikke ville få indflydelse, også var det jo også FØR vi fik de første standpunktskarakterer. Dermed påstår jeg at testen skulle være grundlag for de første standpunktskarakterer og ikke den anden. Har jeg ret, eller er jeg helt ude og skide.
Ville betyde så meget for mig hvis i gav mig lidt respons.
Tak på forhånd!

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af christinacomaco

Det vil nok være smart, at finde ud af, om resten af dine klassekammerater har samme holdning, og hvis det er tilfældet, så kan I/du jo fremlægge jeres synpunkt for hende, næste gang I har hende til en time.

Jeg kan dog undre mig over, at ingen af jer har fået mere end 4. Er niveauet i prøven for højt i forhold til, hvad I burde kunne? Eller bliver opgaverne bedømt forkert? Eller sørger I ikke for at kunne jeres ting?

Hvis det ikke er jeres manglende kunnen, så ville jeg personligt gå videre med det til den der er chef for læreren.


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. februar 2014 af Wechselbalg (Slettet)

Det kan også undre, at læreren er 4 måneder om at rette en prøve. Lyder lidt som en lærer, der ikke laver sit arbejde.


Svar #3
13. februar 2014 af detjobareforsjov (Slettet)

Chrisina:

Jeg ved at flere af mine klassekammerater har samme holdning omkring det, jeg ved bare ikke om de vil klage over det, da de ikke er lige så målrettet omkring karakterene som jeg. Hun er bestemt ikke den type lærer man kan snakke med. Jeg ved ikke om du kender typen, men hun er den type, så hvis nogen gør noget hun ikke bryder sig om så tager hun "hævn." eller hvordan man skal forklare det. 

Jeg tror niveauet var for højt. Jeg bryder mig bestemt ikke af historie, da jeg hader bare at sidde og læse i en bog og tage notater ud fra det. Vi fik så 20 sider for, som vi skulle læse til ugen efter. Spørgsmålene handlede dårligt om det vi havde læst om. Nogle af spørgsmålene stod der kun omrking 3 linjer af, ud af de 20 sider. Derfor mener jeg heller ikke at testen var rimelig at give, når vi ikke har arbejdet særlig meget med emnet. 


Svar #4
13. februar 2014 af detjobareforsjov (Slettet)

Wechselbalg:

Du har fuldstædig ret. Dog gik hun i efteråret ned med stress, men hun har stadig et kæmpe fravær. Vi har hende jo blot en lektion om ugen, og hvis hun kommer tre uger - 4 uger i træk, så er det et mirakel. 


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. februar 2014 af Wechselbalg (Slettet)

#4 Det må ikke gå ud over eleverne, når en lærer går ned med stress (eller trækker "stress-kortet", hvilket der desværre også er mange, der gør). Det er skolens ansvar at sørge for, at timerne bliver afholdt. Ligeledes må det ikke gå ud over standpunktsevalueringen, når en lærer ikke længere kan klare en almindelig arbejdsuge.

Jeg vil stærkt råde til, at I præsenterer skolens ledelse for problemet -- gerne også skriftligt. Kan I ikke få jeres forældre til at skrive et brev?


Svar #6
14. februar 2014 af detjobareforsjov (Slettet)

Tak for hjælpen begge to

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. februar 2014 af christinacomaco

#5 Helt enig med Wechselbalg


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. februar 2014 af JJ-cool (Slettet)

Spis lige brød til. Noget tyder på, ud fra trådstarters udtalelser, at den pågældende lærer måske har et problem med stressrelaterede  symptomer. På den baggrund vil det første trin være at gå til læreren selv, uanset hvad hun måtte mene om det. Stå sammen i klassen men gør det høfligt og konstruktivt.

Først når og hvis dette ikke giver nogen resultater, bør man gå videre.

det er absolut ikke en god ide at lade forældre henvende sig til rektor - det vil opfattes som at gå bag om ryggen på en lærer.
Og klager over en lærer til rektor kan det hurtigt få alvorlige følger - derfor klap hesten, gå til læreren først - det skylder man ham/hende uanset hvad.
Og er der tale om stress, har han/hun brug for hjælp, som skole og fagforenng kan bidrage med


Skriv et svar til: Min læres rettigheder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.