Matematik

Matematik aflevering

14. februar 2014 af kattie002 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har fået en opgave hvor der står følgende:

Udviklingen i internethandel i Danmark kunne i årene efter 2002 med god tilnærmelse beskrives ved modellen

 y= 2,6 *1,10x  ⋅ , hvor x er antal år efter 2002, og y er internethandelens årlige størrelse, målt i mia. kr. 

a) Hvad fortæller tallene 2,6 og 1,10 om udviklingen i internethandelen? 

b) Hvilket år passerede internethandelen 3,4 mia. kr. ifølge modellen? 

c) Kommentér modellen, når det oplyses, at internethandelen var 4,5 mia. kr. i 2008   og 7,8 mia. kr. i 2010.

Jeg er helt bank på opgaverne, er der nogen der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

a) Modellen, der benyttes, er en eksponentiel model. udnyt, hvad du har lært om konstanterne a og b i en eksponentiel model   b·ax .

b) Løs ligningen 2,6·1,10x = 3,4 .

c) Beregn modellens værdier for x svarende til årene 2008 og 2010 og sammenlign de beregnede værdier med de faktiske tal.


Svar #2
14. februar 2014 af kattie002 (Slettet)

a) hvilken eksponentiel model er det? Jeg synes uanset hvad jeg søger på kan jeg ikke få det til at gå op med det tal jeg har. Plus jeg skulle forklare hvad tallene 2,6 og 1,10 siger om udviklingen i internet handlen


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

I en eksponentiel model y = b·ax er konstanten b startværdien, mens a kaldes fremskrivningsfaktoren, den faktor, hvormed funktionsværdien multipliceres, når x forøges med 1. Der gælder

a = 1+r

hvor r er den procentuelle ændring i funktionsværdien, når x ændres med 1.


Skriv et svar til: Matematik aflevering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.