Matematik

Omvendt proportional

16. februar 2014 af Christinekjaergaard (Slettet) - Niveau: C-niveau

Kunne godt bruge lidt hjælp til følgende:

En panfløjte består af nogle rør, som har forskellig længde, og som har hver sin grundtone. Frekvensen af grundtonen er omvendt proportional med rørets længde.

Et rør med længden 9,4 cm har en grundtone med frekvensen 880 Hz.

a) Hvor langt skal et rør være for at have en grundtone med frekvensen 588 Hz?

Håber nogen kan hjælpe ;) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

880 / 588 = x / 9,4


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. februar 2014 af mathon

                                   \small (888 Hz) * ({9,4} {cm}) = (588 Hz) * L

                                   \small L = \frac{888}{588}*(9,4 cm) = 14,20 cm


Svar #3
16. februar 2014 af Christinekjaergaard (Slettet)

Tusind tak! Det hjalp mig meget :-) 


Svar #4
16. februar 2014 af Christinekjaergaard (Slettet)

Er lidt i tvivl om følgende:

Hvordan kan det være man sætter dem lig med hinanden? Og så isolerer L? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. februar 2014 af 123434 (Slettet)

4#

L?


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

Hvis længden L var proprtional med frekvensen F ville vi have L1/L2 = F1/F2

Men ved OMVENDT proportionalitet bliver det L1/L2 = F2/F1

:-)


Skriv et svar til: Omvendt proportional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.