Matematik

2. gradsligninger, kvadratsætninger og parabler

16. februar 2014 af Hrylla (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej

Jeg har siddet og bøvlet med 2 opgaver i matematik i længere tid nu, og hverken min bror, mor eller veninde kan finde ud af den heller.

Første opgave:

Brug kvadratsætningerne til at omskrive følgende udtryk til et kvadrat:

4x^4 + 2x^2 + 1

Anden opgave:

Grafen for f(x) = -x^2 + bx + c  har toppunkt i (2,1). Bestem b og c.

Hvis jeg kunne få en detaljeret forklaring på, hvordan jeg løser det her, ville jeg blive så glad.

Manga tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Udtrykket er

4x4 + 2x2 + 1 = (2x2)2 + 2·(1/2)·2x + (1/2)2 + (3/4) = (2x2 + (1/2))2 + (3/4)

Det er ikke kvadratet på en toleddet størrelse.

Opg 2.

Benyt udtrykket for toppunktets koordinatsæt:

xT = -b/(2a) , yT = -d/(4a)

idet man kender a, xT og yT .


Skriv et svar til: 2. gradsligninger, kvadratsætninger og parabler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.