Matematik
Ligninger
Hej jeg forstår ikke opgaven håber i kan hjælpe...
På banen kører et tog med plads til 16 passagerer. Det største antal passagerer, toget kan kører med pr. dag, kan beregnes af ligningen: y=16*60*60:75*x
y er antal passagerer
x er antal timer, som fårup sommerland har åbent pr.dag.
opg1
Vis at ligningen kan reduceres til y=768*x
opg2
Tegn i et koordinatsystem der grafiske billede af ligningen. (hvad er inputet?)
Tak til jer der vil hjælpe! :-)
Svar #2
17. februar 2014 af SuneChr
Opgaven synes at spøge i fortiden:
https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=828436
https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=400213
https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=400138
Svar #3
17. februar 2014 af SuzanShaker (Slettet)
y=16*60*60:75*x
y er antal passagerer
x er antal timer, som fårup sommerland har åbent pr.dag.
så langt så godt. vi ved allerede at der kna være 16 passagerer, så vi sætter 16 ind på y's plads.
16=16*60*60:75*x
16 = 768*x
derefter kan vi nu isolerer x :))
held og lykke
Svar #4
17. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)
#3
Du har vist misforstået noget i opgaven. y er antallet af passagerer, der kan fragtes i løbet af x timer.
Skriv et svar til: Ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
