Matematik

Den dårlige er på banen igen ;D

23. september 2007 af Lovey0u (Slettet)
Jeg har svært ved at reducere. Så nogle der kan forklare denne her opg.

På banen kører et tog med plads til 16 passagerer. Der største antal passagerer toget kan køre med pr. dag, kan beregnes af ligningen:
Y = 16*60*60/75*x .. Y er antal passagerer . og X er antal timer som Fårup har åbent pr. dag. Jeg skal så vise ligningen som kan reduceres til:
Y = 768*x . Hvordan gør jeg det ?

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2007 af Nithelizius (Slettet)

du ganger da bare ud..

dvs. y=16*60*(60/75)x <-> y = 16*60*0,8x <-> y = 768x

Svar #2
23. september 2007 af Lovey0u (Slettet)

Sådan her skal det skrives op ikk;

y=16*60*(60/75)x =>
y=16*60*0,8x =>
= y =768x

Men hvor har du 0,8 fra ?

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2007 af Nithelizius (Slettet)

jo og det var bare for at forklare hvad der skete, det er ikke helt nødvendigt. det gælder at 60/75 = 0,8 - så det er bare for at overskueliggøre parentesen..

Svar #4
23. september 2007 af Lovey0u (Slettet)

Okay tak :)

I Højsæsonen er der åbent fra kl. 10.30 til kl.19.45.
- Hvor mange passagerer kan der højst køre med toget af en dag?

På en time køres der 48 ture. Ogsså er der 16 passagerer.


Hmm Forstår det ikk helt :/

Brugbart svar (0)

Svar #5
23. september 2007 af freak_haha (Slettet)

er det ikk eproblemregning

jeg kan sende dig hele problemregningen, hvis jeg har den på com.

fik 11 tror jeg

Svar #6
23. september 2007 af Lovey0u (Slettet)

Jo, Det problemregning :)

Brugbart svar (0)

Svar #7
23. september 2007 af volcom1

du siger jo selv du har en ligning hvor x er antal timer som der er åben, og y er så mange folk der kan køre med toget og du siger samtidig at du kender åbningstiden, så burde du måske overveje at benytte de oplysninger du har, det ender da helt galt, hvis du en dag skal lave sådan en selv,

Skriv et svar til: Den dårlige er på banen igen ;D

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.