Fysik

eenergi opgave

18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej er der nogen der vil hjælpe mig med min fysik opgave 

en bil , der vejer 1500 kg kører med farten 80 Km/h. bilens skivebremser består af 20 Kg jern. Føreren får pludselig øje på em fodgænger, der krydser  vejen og bliver derfor nødt til at bremse hårdt op . Vi tænker os at 35 % bilens kinetiske afgives til omgivelserne 

hvormeget stiger bremsernes temoeratur? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af mathon

80 km/h = 22,2222 m/s

                                                    Eindre           = 0,65 •         Ekin

                                                mFe • cFeΔT = 0,65 • (0,5 • mbil • v2)

   cFe20°C = 0,45 kJ/(kg·K)

                              


Svar #2
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

tak for svaret 

har også to sprøgesmål mere 

på en vaskemaskine er der en tempturevælger, der kan instille vasketemperasturen på en værdi mellem 30 grader og 95 grader . vi antage nu at en vaske kræver 10 L vand og at vandværksvandet har en temp. på 10 grader 

1. hvad koster dem elektriske energi , der skal bruges til opvarmningen , hvis man vælger temp. 60 grader og     1 kwh koster 2,000kr 


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. februar 2014 af mathon

                                             \small \Delta T\: =\: \frac{0,325*(1500\: kg)*(22,2222\: m/s)^2}{(20\: kg)*(450\: \frac{J}{kg*K})}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2014 af mathon

ekstra opgave:

             Beregn den fornødne energi til at opvarme 10 kg vand fra 10°C til 60°C og omregn til kWh.

             Beregn prisen for de beregnede antal kWh.


Svar #5
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

Kan du forklar mig det lidt mere syns ikke jeg forstår den men prøver alligvel

Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2014 af mathon

   Opvarmning af m kg vand {ΔT} grader
   kræver
                                                                  \small E_o_p_v\: =\: m * c* \Delta T


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2014 af mathon

i #3
    enheden  
                       \small \frac{kg^.m^2}{s^2}\: =\: J
        


Svar #8
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

Eopv = m * C * ΔT 

m : 10 L = 10 kg 

c : 4810J/kg * 'c 

ΔT: den forstår jeg ikke men har lige regnet den ud  12.037kg* (m/s)2   /   J/K    

det jeg ikke forsrår er Δ T

jeg ved at ΔT betyder   t2  - t

             

                                                                                                        


Svar #9
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

10 kg * 4180 J/ kg*c * (60-10)

=  2090000 J

1 KWH = 3 600 000 J 

1 J = 2.777777777 -7 kwh 

nu skal jeg omregne fra J til kWH 

2.777777777 -7  * 2090000 = 0.5805555556 kwh 

1 kwh koster 2 kr 

0.5805555556 * 2 =1,16 kr 


Svar #10
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

grunden til at jeg skriver flere steder er fordi jeg vil gerne få flere svar muligheder og vi er forskellige og den måde vi forklare tingen på er også forskelligt derfor skriver jeg mine spørgesmål flere gang for at prøve at se om jeg kan få et svar som jeg nem kan forstår 

og tak til jer alle der er så søde og vil hjælpe os der har  bruge for hjælp :-)  


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. januar 2017 af Furkanalba (Slettet)

Hej Kamilla.

Har du stadig opgave besvarelserne liggende på din pc?

Mvh.


Skriv et svar til: eenergi opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.