Fysik

hjææææææææææææææælp til fysik

18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet) - Niveau: C-niveau

en volleyboldspiller hopper 45 cm lodret op 

med hvilket fart sætter håndboldspilleren af fra gulvet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Epotentiel = Ekinetisk <=>

mgh = (1/2)mv^2 <=>

2gh = v^2 <=>

√(2gh) = v

Beregn dette selv:

v = √(2gh) = √(2*9,82m/s^2*0,4m) = Beregn


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2014 af SuneChr

Man letter som volleyballspiller og lander som håndboldspiller. Godt sprunget !
Prøv at konstruere en mere dækkende, for spørgsmålet, overskrift.


Svar #3
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

tusind tak for hjælpen 

en bil , der vejer 1500 kg kører med farten 80 Km/h. bilens skivebremser består af 20 Kg jern. Føreren får pludselig øje på em fodgænger, der krydser  vejen og bliver derfor nødt til at bremse hårdt op . Vi tænker os at 35 % bilens kinetiske afgives til omgivelserne 

hvormeget stiger bremsernes temoeratur? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. februar 2014 af mathon


Svar #5
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

på en vaskemaskine er der en tempturevælger, der kan instille vasketemperasturen på en værdi mellem 30 grader og 95 grader . vi antage nu at en vaske kræver 10 L vand og at vandværksvandet har en temp. på 10 grader 

1. hvad koster dem elektriske energi , der skal bruges til opvarmningen , hvis man vælger temp. 60 grader og     1 kwh koster 2,000kr 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2014 af mathon

opgaven i #5
fik du hjælp til i https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1445645#1445669

Hvis du vil lære, må du selv tage fat.


Svar #7
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

nu har jeg svaret på min opgave men ved ikke om det rigtige 

10 kg * 4180 J/ kg*c * (60-10)

=  2090000 J

1 KWH = 3 600 000 J 

1 J = 2.777777777 -7 kwh 

nu skal jeg omregne fra J til kWH 

2.777777777 -7  * 2090000 = 0.5805555556 kwh 

1 kwh koster 2 kr 

0.5805555556 * 2 =1,16 kr 


Svar #8
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

mathon det skæder ikke at få hjælp fra flere 


Svar #9
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

hej er der nogen der vil hjælpe mig med min fysik opgave 

en bil , der vejer 1500 kg kører med farten 80 Km/h. bilens skivebremser består af 20 Kg jern. Føreren får pludselig øje på em fodgænger, der krydser  vejen og bliver derfor nødt til at bremse hårdt op . Vi tænker os at 35 % bilens kinetiske afgives til omgivelserne 

hvormeget stiger bremsernes temoeratur? 

jeg har fået hjælp fra studieportalen men syns ikke jeg forstå det godt håber du kan forklare ,mig det 

det svar jeg fik her fra er : 

80 km/h = 22,2222 m/s

                                                    Eindre           = 0,65 •         Ekin

                                                mFe • cFe • ΔT = 0,65 • (0,5 • mbil • v2)

   cFe20°C = 0,45 kJ/(kg·K)

                              


Svar #10
18. februar 2014 af kamilla K.T (Slettet)

grunden til at jeg skriver flere steder er fordi jeg vil gerne få flere svar muligheder og vi er forskellige og den måde vi forklare tingen på er også forskelligt derfor skriver jeg mine spørgesmål flere gang for at prøve at se om jeg kan få et svar som jeg nem kan forstår 

og tak til jer alle der er så søde og vil hjælpe os der har  bruge for hjælp :-)  


Brugbart svar (0)

Svar #11
19. februar 2014 af Christianos (Slettet)

Kamilla du kan jo se at det er de samme 10 mennesker der sidder og besvarer de naturfaglige spørgsmål.

Dernæst så opretter man én tråd til ét spørgsmål. Det skyldes, at andre så kan søge på spørgsmål og finde svar nemt og hurtigt i en tråd, således at man ikke behøver svare på den samme opgave mange gange i træk :)

Hvis du sidder i en tråd og ikke forstår tingene, så må du jo spørge om det du ikke forstår. 

Det er en lidt irriterende og ret useriøs indstilling at du bare mener at du skal have det hele ind med ske ved at du bare spørger 20 gange, i forventning om at få en pædagogisk forklaring du kan forstå uden at tænke specielt meget over sammenhængen.


Brugbart svar (0)

Svar #12
19. februar 2014 af SuneChr

Man tør spørge, om trådstarter er i besiddelse af flere lærebøger til samme fag/kerne-område forfattet at mindst lige så mange skribenter, - for at få et så mangesidigt billede af naturen som muligt?
Det er tilladt at øse op af to gange, når man er gået til frokost.
 


Skriv et svar til: hjææææææææææææææælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.